18/3/08

1ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ

Η Ένωση Φίλων και Χρηστών Λίνουξ Ελλάδος [Hellug], η Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Ελληνική Κοινότητα Debian, η Ομάδα Χρηστών Linux Ιωαννίνων [I.L.U.G.] και η Ελληνική Διανομή της έκδοσης Slackel διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ [Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα] που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαρτίου 2008, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου των συλλόγων/κοινοτήτων/ομάδων που ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της διημερίδας, εκτός από την παρουσίαση των κοινοτήτων, θα περιλαμβάνει διαλέξεις σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό, καθώς και workshops.

Η θεματολογία των διαλέξεων αφορά την παρουσίαση της κοινότητας, την παρουσίαση συγκεκριμένου project κοινότητας ή γενικά πρωτότυπης χρήσης ΕΛΛΑΚ. Επιπλέον θα υπάρξουν κάποιες ειδικές παρουσιάσεις [κυβερνητικοί οργανισμοί, ειδικοί προσκεκλημένοι, κ.ά.].

Σκοπός του συνεδρίου είναι η γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, η εύρεση τρόπων συνεργασίας μεταξύ τους και η παρουσίασή τους στο κοινό.

Το συνέδριο είναι φυσικά ανοικτό για όλους τους φίλους και χρήστες του ελεύθερου λογισμικού αλλά και γενικότερα για όλους τους χρήστες υπολογιστών, με ελεύθερη είσοδο.

Διαρκή ενημέρωση για το συνέδριο μπορείτε να έχετε από εδώ.

1 σχόλιο:

Άγγελος Παναγιωτάκης είπε...

live streaming
http://opencoffee.gr/2008/03/21/ellak-live/