3/9/08

Διαφημίζεσαι σε MME; Πες τους και τι να λένε στο δελτίο ειδήσεων!

ΚΡΆΤΟΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ - ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΉΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ( ή να μήπως να πω ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑΣ-ή και διαφήμισης; ) πάνε όλοι μαζί και παρέα !
όλοι εναντίον τους απλού λαού όπως γράφει στα βιβλία του και ο Νόαμ Τσόμσκι.
κάποιοι τουλάχιστον το πιάσανε σωστά και δεν ανήκουν στα "κλασσικά Μ.Μ.Ε." :
http://indy.gr/newswire/diafimizesai-se-mme-pes-toys-kai-ti-na-lene-sto-deltio-eidseon
Κάτι μου λέει ότι μέσα όπως το http://indy.gr/ που αποτελούν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να πάψει να είναι "εναλλακτικά" αλλά "δικά μας" ή "απο τα κάτω" δίκτυα. Το indy δεν είναι τόσο "έντονα πορωμένα" όσο έχει γίνει τελευταία το http://athens.indymedia.org και αυτό είναι στα πλαίσια του λογικού χωρίς να ξενερώνεις που το διαβάζεις μόνο και μόνο για "την έκφρασή του".
Αυτά τα μέσα υπάρχουν καιρό. Και είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι με την έννοια όπως την γνωρίζουμε: Μέσα που ενημερώνουν/κατευθύνουν την "μάζα" (όπως τα κλασσικά MME) αλλά μέσα που ενημερώνονται από την μάζα (τον καθένα μας) και απευθύνονται στην μάζα. Τα κλασσικά μέσα δεν έχουν καταφέρει να "μας" (τους απλούς θνητούς) να εκφραστούμε μέσα από αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θέλουν και ούτε μπορούν να το διαχειριστούν. Και ό,τι δεν μπορείς να διαχειριστείς προς όφελος των συμφερόντων σου ή τον συμφερόντων των μεγάλων εταιριών που έχουν "τα διαφημιστικά τους πακέτα" σε εσένα δεν το αφήνεις ελεύθερο.
Αν πάλι κάποιος δεν ξενερώνει να ακούει όλη την ώρα "μπάτσος" και "μπάτσος" τότε μια χαρά!
Είδε κανείς ας πούμε καμία "κακή είδηση" για την "cu παρέα" της Vodafone ? για τις παράνομες κεραίες που έχει φυτέψει παντού; Μπά ! Δίνει άλλωστε πολλά λεφτά σε διαφημίσεις. Και όλοι οι δημοσιογράφοι μας είναι εκεί έτοιμοι να μας την δείξουν! Γιατί η δημόσια υγεία μπορεί να μην είναι τόσο ενδοιαφέρουσα όσο ένα τσούρμο απο τα λεφτουδάκια της όποιας επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: