11/12/08

Τι πραγματικά συμβαίνει;

OK έχει αρχίσει και γίνεται ανατριχιαστικό το θέμα!
Κάποιοι δουλεύουν εντατικά τελευταία για να σταματήσουν την εξέγερση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Ας ελπίσουμε οτι δεν θα κατέβει ο στρατός να τους βοηθήσει. Αυτό θα ήταν το αποκορύφωμα. Μπορεί κάποιος από εκεί να θεωρήσει ότι έχει την δύναμη να επαναφέρει την Τάξη , την Ασφάλεια .... την δήθεν γαλήνη.
Δείτε ένα ιστορικό που οδήγησε και στον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου (http://indy.gr/newswire/i-mayri-lista-1) τα κρούσματα είναι τόσα πολλά και ακόμα δεν ξέρουμε τα μισά τους.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να βγεί η αλήθεια προς τα έξω. Και ευτυχώς βγαίνει καθώς στο internet δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ο ξένος τύπος καλύπτει καλύτερα το θεμα απ' ότι τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι έλληνες και ξένοι στο εξωτερικό καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, καλύτερα απο κάποιους εδώ στην Ελλάδα που είτε κάθονται με το χέρι στο τηλεκοντρόλ είτε ουτε κάν "ακούνε" όσους εχουν βγεί έξω. Ο κόσμος δεν έχει βγεί έξω μόνο για τον χαμό του Αλέξανδρου αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα. Για να το πώ απλά δεν υπάρχει δημοκρατία.
Το κράτος είναι η τρομοκρατία στην περίπτωση αυτή. Το κράτος εκπαιδεύει φασίστες και τους οργανώνει. Το κράτος είναι βίαιο. Το κράτος γέννησε την βία και το κράτος την υποδαυλίζει. Το κράτος θα την πληρώσει. Και όταν λέω το κράτος εννοώ κάποια ΜΑΤ, κάποιους Ζητάδες, Ασφαλίτες , Παρακρατικοί, Φασίστες, Χρυσαυγήτες, σχεδόν όλα τα Media εκτός απο κάποια ραδιόφωνα και φυσικά κάποια Πολιτικά κόμματα (να τα κάνει ο θεός) . Δεν εννοώ τον λαό. Οι έννοιες διαχωρίζουν αυτές τις στιγμές.
Ενημερωθείτε και ενημερώστε εσείς οι ίδιοι για το τι συμβαίνει. Το internet αποδεικνύεται σωτήριο τέτοιες ώρες. Για όσους φοβούνται αρκετά για να κατέβουν κάτω αλλά θέλουν να ψάξουν άλλες πηγές, πιο ανεξάρτητα μέσα:
http://www.indy.gr
http://athens.indymedia.org
http://indy1208.wordpress.com/

επίσης έξυπνο είναι να προσπαθήσει να βρεί κάποιος πληροφορίες στην blogoσφαιρα με tag to griots
Για όσους δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα, πολύ καλή πηγή πληροφοριών για ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι το #griots tag στο twitter. Το ίδιο tag χρησιμοποιείται και στο flickr.Επίσης:
http://technorati.com/tag/griots
http://blogs.icerocket.com/search?q=griots&lng=&dr=2
http://friendfeed.com/rooms/griots

4/12/08

Ενδιαφέρον ανάγνωσμα!

Η έρευνα για τους μπλόγκερ που παρουσιάζεται στο τεύχος αυτό της Μηνιαίας Επιθεώρησης monthly review Νοεμβρίου 2008 (http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/) είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα. Στόχος του περιοδικού και της εταιρίας VPRC ήταν η διερεύνηση των πολιτικών διαστάσεων του μπλόγκινγκ, η συγκρότηση μιας σειράς πολιτικοκοινωνικών δεικτών (δείκτες οικονομικού φιλελευθερισμού, ιδεολογικών αξιών, πολιτισμικού φιλελευθερισμού, ατομικισμού), καθώς και η διερεύνηση της συνεκτικότητας των πολιτικών απόψεων των μπλόγκερ ...
Συνήθως μου σπάνε τα νεύρα με τις δημοσκοπήσεις αλλά αυτές οι "πίτες" είναι ενδιαφέρουσες τουλάχιστον επειδή είναι "διαφορετικές" απο τις συνηθισμένες : http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/periodiko/arxeio/article_fullstory_html?obj_path=docrep/docs/arthra/MR47_erevna_FS/gr/html/index
Είμαι σιγουρος πως θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά !
Δείτε τι περιέχει εδώ:
http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/periodiko/arxeio/fullstory_html?obj_path=docrep/docs/periodiko/teuxos47_08/gr/html/index&a=periodiko
Δεν το έχω δεί ακόμα ολόκληρο αλλά θα το κάνω σύντομα...
Έχει και ένα ενδιαφέρον κείμενο το "Copyfarleft και Copyjustright"....
Α προ΄σεξτε τα αριθμο-Link (1| 2 | 3 | 4 ) στο τέλος της σελίδας linkκαθώς είναι Link και θα μπορέσεται να τα διαβάσεται όλα! Παρεπιπτόντως ... τι χαζή ιδέα σχεδιαστικά είναι αυτή ! Εμείς οι προγραμματιστές φταίμε για αυτά ! Είμαι σίγουρος .... ένας γραφίστας θα έβαζε ένα κουμπί μεγάλο που θα έγραφε "Διαβάστε την Επόμενη σελίδα >"
:)

"Το κύμα"

Μια και μου το θύμισε ο αδερφός μου με τις χάλια ταινίες που επιμένει να βλέπει να σας πω για μία ταινία τώρα που μπήκαν τα κρύα !
Φυσικά μου το θύμισε και η τηλεόραση με τους τηλεφασίστες που κυκλοφορούν. Και κυκλωφορούν πολύ τελευταία λές και έχουν γίνει της μόδας .... ελπίζω όχι.
Αλλά στην Ελλάδα με την κοντή μνήμη , δεν γυρνάμε να δούμε πίσω μας. Οι Γερμανοί γυρνάνε και βλέπουν!
"Το κύμα"(http://www.imdb.com/title/tt1063669/- ) λοιπόν ... Με ανατρίχιασε κυριολεκτικά και με έκανε να αγωνιώ χωρίς να με κουράση καθόλου!
Υπόθεση: Ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν(?) και "πρωτοποριακές ιδέες" στήνει ένα παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές του. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού, τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν πολύ από τον έλεγχο.
Πάντα με ανατρίχιαζε το πόσο γρήγορα περάσαν οι ιδέες αυτές στον κόσμο εκείνη την εποχή.
Ένα ωραίο κείμενο για την ταινία που διάβασα μετά: http://www.e-write.gr/posts/497

Internet-ικό ράδιο !

Τι πετυχαίνει κανείς είναι απίστευτο! Δεν είχα ράδιο κοντά και είπα να ψάξω στο Internet ! βρέθηκα στο http://www.mediabox.gr/
Δεν κατάλαβα τι είναι το grassagoogoo αλλά μ' αρέσει η μουσική που παίζει .... καλά δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά εντάξει ... έβαλε καλά "άσχετα" τραγούδια που μου άρεσαν!
grassagoogoo λοιπόν! ( http://www.grassagoogoo.com/?folder=homepage&page=main )
Α και φυσικά blasphemy για να μην ξεχνιόμαστε ...
http://blasphemy.gr/

3/12/08

Ubuntistas!

το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ελληνικής κοινότητας του Ubuntu!

Για να διαβάσετε το περιοδικό, κατεβάστε το στον υπολογιστή σας (αρχείο PDF, μέγεθος ~15ΜΒ).

Ορισμένα από τα θέματα που θα βρείτε στο περιοδικό είναι τα εξής:

  • Πρώτες εντυπώσεις από το Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex)
  • Οδηγίες χρήσης του Gnu make
  • Παρουσίαση της διαδικασίας εκκίνησης μιας διανομής Gnu/Linux
  • Παρουσίαση του προγράμματος διαχείρισης διανυσματικών γραφικών Inkscape
  • Τα καλύτερα messenger προγράμματα
  • Εναλλακτικά terminal

Στο περιοδικό θα βρείτε επίσης άρθρα για τα νέα της κοινότητας και για τα νέα της διανομής.
Το περιοδικό Ubuntistas ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Ubuntu-gr και όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στην δημιουργία του. Ο καθένας μπορεί να ζητήσει να αρθρογραφήσει για το περιοδικό, να προτείνει ιδέες, να κάνει τις επισημάνσεις/παρατηρήσεις του... Το περιοδικό είναι ανοιχτό προς όλους όπως και το GNU/Linux. Σας περιμένουμε στην σχετική ενότητα του Ubuntu-gr Forum!